EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een elastische dakbedekking, leverbaar in verschillende diktes (de folie varieert meestal van 1 tot 1,5 millimeter) en in de kleuren zwart en wit. EPDM dakbedekking kan koud worden verlijmd en heeft tevens als grote voordeel dat het op maat kan worden besteld. Eventuele uitsparingen voor bijvoorbeeld schoorstenen of openstaande randen worden hierin direct verwerkt. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur (zo’n 40 jaar) en is onderhoudsarm.

De voordelen van EPDM dakbedekking

  • Korte plaatsingsduur
  • Aanbrengen zonder brandgevaar
  • Ongevoelig voor UV, Ozon, micro-organismen en weersinvloeden
  • Blijvend elastisch tussen de -70 en +120 graden Celcius
  • Meest ecologische vorm van dakbedekking volgens onafhankelijk onderzoek door het NIBE
  • Zeer lange levensduur (ca. 40 jaar)

Ontvang gratis offertes voor het vervangen of laten plaatsen van EPDM dakbedekking op uw dak.

Hoe wordt EPDM dakbedekking geplaatst?

Voor kleine oppervlakten kan het dakrubber op maat worden besteld, inclusief eventuele uitsparingen. Als er meerdere losse stukken nodig zijn, dan worden ze overlappend naast elkaar bevestigd. De naad wordt dan vastgelijmd om er een waterdicht geheel van te maken. De dakbedekking kan op de volgende manieren op het dak bevestigd worden:

  • Lijmen
    Wanneer de ondergrond zich ervoor leent, kan de EPDM folie op de onderliggende laag vastgelijmd worden. In de meeste gevallen kan het ook op de bestaande dakbedekking aangebracht worden. Als er sprake is van dakisolatie, zal de dakdekker beslissen of de folie rechtsreeks op de isolatieplaten gelijmd kan worden. In sommige gevallen zal er nog een tussenlaag nodig zijn.
  • Met een ballastlaag
    De snelste manier van bevestigen is door middel van een ballastlaag die de EPDM dakbedekking op zijn plaats houdt. De dakrubber folies komen in dat geval los op het dak te liggen. Als ballastlaag wordt vaak grind gebruikt.
  • Mechanisch
    Ten slotte is het ook mogelijk om de dakbedekking mechanisch te bevestigen. Dit gebeurt voornamelijk wanneer er sprake is van dakisolatie. De isolatie wordt dan mechanisch bevestigd op de ondergrond en vervolgens wordt de EPDM verlijmd op de isolatie.

De beste keuze voor een groen dak

De milieuvriendelijke en wortelwerende eigenschappen van EPDM maken het materiaal bij uitstek geschikt voor groendaken. Een groendak is een dak waarvan het platte of hellende deel voornamelijk bestaat uit begroeiing in de vorm van levende planten. Omdat EPDM dakbedekking naadloos aangelegd kan worden, is er veel minder risico op lekkages dan bij andere soorten dakbedekking.

In de afgelopen decennia is er in Nederland heel wat natuur verloren gegaan en met name in stedelijke gebieden is een groendak een ideale manier om groen terug te brengen. Op die manier wordt er voor mensen en dieren een duurzamere leefomgeving gecreëerd.

Dakisolatie

Dakisolatie is altijd een slimme keuze, ook wanneer je kiest voor EPDM. Laat een ervaren dakdekker bekijken wat in uw situatie de beste manier is om de folie op de isolatieplaten te bevestigen. Bij dakisolatie langs buiten wordt vaak gekozen voor harde isolatieplaten waar de EPDM folie direct op wordt vastgelijmd. Soms zal het echter noodzakelijk zijn om een extra tussenlaag aan te brengen. Lees meer over de mogelijkheden van dakisolatie.

EPDM dakbedekking op uw dak?

De vakmannen die zijn aangesloten bij Dakbedekking Brabant hebben de kennis en ervaring in huis om uw dak professioneel en tegen een interessante prijs te voorzien van EPDM dakbedekking. Vraag direct offertes aan via deze website, of neem contact met ons op via het contactformulier.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid